lørdag 31. oktober 2020

Historisk roman - med start i 1916

Mens den sist skrevne samtidsromanen har forlatt skrivebordet mitt, går jeg løs på neste prosjekt. En historisk roman, i rom og tid.

To år før spanskesyken. To år ut i 1. verdenskrig. Det året kobbergruvene i Bodømarka la ned driften, til fordel for gruvene i Sulitjelma. Før elektrisiteten inntok bygdene.  Åtte år etter at den første T-Forden rullet på grusveiene. Og da avisene skrev om den store sensasjonen - kommunens første bil. Da slet noen nordnorske eventyrere inne i høyfjellet, i Skandinavias største villmark, på Kjølen mellom Norge og Sverige. Et umenneskelig slit, med 40 kilo på ryggen, og med 20 timers arbeidsdag og 4 timer søvn. Uke etter uke. Måned etter måned. I to hele år!

Midt i det mest bortgjemte villfjellet, lette ukuelige mennesker etter sølv 1000 meter over havet. Ei lita tømmerbrakke ga livet en liten mulighet. Her starter min nye roman. I jakten på sølv og blyglans, verdifulle ressurser. I 1916. Men så enkelt er det ikke. Signe og Bjørn, Laffa og ingeniør Halvorsa. Og Lukas Persa. De strekker seg mot fullstendig ulike mål som aldri kan forenes.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar